A talpmasszázs

Hazánkban a talpmasszázs-szolgáltatásoknak két fajtája létezik: a közérzetjavító, frissítő talpmasszázs, valamint a talpmasszázs gyógyászati céllal alkalmazott formája, a reflexológia néven is ismert reflexzóna-masszázs. Ez utóbbit a reflexológus végzettséggel rendelkező természetgyógyászok gyakorolhatják.

A talpmasszázs hatásai

A talpmasszázs a talpon lévő idegvégződések stimulációjával hatást gyakorol az idegrendszerre, a morfiumnál 5–10-szer erősebb endorfin termelésének fokozásával, valamint az egyes zónák célirányos ingerlésével csökkentheti a testben jelentkező fájdalmakat, s a vérkeringés is befolyásolható általa, minek következtében a test méregtelenítő folyamatainak hatékonysága is megnövekszik.

A talpmasszázs nyirokrendszerre kifejtett hatásának következtében javul az immunműködés, a belső elválasztású mirigyek stimulálása pedig segíti azok tevékenységét, alulműködésük esetén serkenti, túlműködésük esetén pedig csökkenti a belőlük vérbe jutó kémiai anyagok mennyiségét. A relaxációs reflexológiai masszázsprogram nyugalmi állapotot idéz elő, s közben fokozza a szervezet stressztűrő képességét. A talpmasszázs által a szervezetben elindított változások következtében megváltozhat a vizelet és a széklet színe, nagy mennyiségű váladék ürülhet az orrból, valamint különböző betegségtünetek is megjelenhetnek. A szervezet túlságosan erős válaszreakcióit a kezelés intenzitásának csökkentésével mérsékelhetjük.

A talpmasszázs tilalma

A következő elváltozások esetén a talp masszírozása nem megengedett:

mélyvénás trombózis,
heveny gyulladás a visszerekben ,
orbánc,
lábszárfekély,
üszkösödés,
nagy kiterjedésű gombásodás,
nyílt seb,
égés,
törés,
AIDS,
fertőző betegségek,
nemi betegségek,
sugár- és kemoterápia,
műtét után 3-6 hétig,
magas láz.

Vannak egyéb olyan állapotok is, amikor a talpmasszázs nem, vagy csak szakértő reflexológus által végezve javasolt:

drogos, alkoholos állapot,
syncumar szedése,
a gyógyszeres kezelés utáni két óra,
az evés utáni első óra,
epilepszia,
pacemaker,
dialízis,
daganatos betegség,
cukorbetegség,
terhesség.

Cím

1031 Budapest, Vizimalom sétány 6.

Nyitvatartás

H–Szo: 16–21:30

Adatkezelési tájékoztató
© Copyright Bakaja Zoltán 2020 - Minden jofg fenntartva