Gyermek- és babamasszázs-tanfolyam

A Baranyi Ágnes által rendszerbe foglalt gyermek- és babamasszázs a thai babamasszázs alapjaira épül, s az évek során sok magyar egészségügyi dolgozó és gyermekekkel foglalkozó szakember tapasztalataival is kiegészült. A thai masszázs gyökerei Indiából erednek, s az eredendően sok olajat használó ájurvédikus módszer más keleti tradíciókkal találkozva végül egy száraz, az akupresszúrára jellemző nyomástechnikákat is magába olvasztó pontmasszázzsá alakult. Mindemellett a masszázs eredeti olajos és gyógynövényes változata sem merült feledésbe, habár a tradicionálisnak nevezett száraz masszázshoz képest egy kicsit háttérbe szorultak.

A gyermek- és babamasszázs-tanfolyam keretei között a – másik kettő is megemlítve – főleg a pontnyomásos módszert hangsúlyozzuk. A tanfolyam hossza kétszer négy óra, ezalatt a szülők bepillanthatnak a masszázs történetébe, szó esik arról, hogy mikor javasolt és mikor ellenjavallt az alkalmazása, s elsajátíthatják alaptechnikáit.

A masszázs hatásai:

  • megnyugtatja a légzőszerveket, csökkenti a köhögést és a dugulást,
  • javítja a mozgáskoordinációt, segíti a megfelelő testtudat kialakítását,
  • segít a mozgásfejlődés pszichés eredetű problémáinak megoldásában,
  • segíti a nyugodt, zavartalan alvást,
  • segíti az izomzat ellazulását,
  • megszabadítja a kicsit a hasfájástól,
  • a testen futó meridiánok pontnyomásos vagy olajos ingerlése javítja a belső szervek működését,
  • a szeretetteljes érintés meghitt pillanatai közelebb hozzák egymáshoz a család tagjait,
  • a gyermekben bizalmat ébreszt a szülő iránt, és a védettség érzését nyújtja neki.

A gyermek- és babamasszázs-tanfolyam a 0–12 éves korosztály számára megfelelő masszázselemeket tartalmazza, a gyermek életkorától függően változtatva azok sorrendjét, alkalmazását. Az anyag elsajátítása a felnőtteken gyakorolva történik, hogy a tanulás kezdeti stádiumában esetlegesen ügyetlenül használt fogások nyomán a babában ne alakuljon ki bizalmatlanság a folyamattal kapcsolatban.

A tanfolyamon való részvételhez kényelmes, laza öltözék (az ideális a térd alatt véget érő szárú nadrág és a póló) papucs és olyan törülköző szükséges, amelynél nem probléma ha olajos lesz.

A tanfolyam díja 25 000 Ft, amely egy vagy két személy tandíját foglalja magában. Három vagy négy fő jelentkezése esetén 40 000 Ft, öt vagy hat fős csoportnál 54 000 Ft. A résztvevők a tananyagot két különböző napon megtartott négyórás foglalkozások keretében sajátíthatják el. A tanfolyam a masszázs családon belüli használatát oktatja, nem ad szakképesítést.

Jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:

Cím

1031 Budapest, Vizimalom sétány 6.

Nyitvatartás

H–Szo: 16–21:30

Adatkezelési tájékoztató
© Copyright Bakaja Zoltán 2020 - Minden jofg fenntartva